Між Україною та Росією пролягає дві тисячі кілометрів спільного кордону, а гібридна війна, що триває сьомий рік, вигідна Росії. Що потрібно зробити Україні для того, аби жити краще? Відповіді на це запитання шукає у програмі Євгена Рибчинського «Десять розмов з батьком» Герой України, поет Юрій Рибчинський.

Ведучий зазначає: українці значно довше жили з литовцями і поляками, ніж з Росією. То чи не краще скористатися європейським досвідом?

«99,9 населення України не знають про цей досвід, - відповідає Юрій Рибчинський. – Крім того, в нових умовах використовувати старі матриці – це йти на поразку. У нас немає іншого виходу, як іти в фарватері американської політики. В Америки не може бути і немає якихось негативних намірів щодо України».

Американці не приїдуть сюди з мільйонами, не будуть скуповувати наші заводи, виводити нашу землю. Все це їм непотрібно. Але, звичайно, так географія наша склалася, що єдина країна, зацікавлена в тому, щоб ми були в фарватері – це Америка, зауважує гість студії.

«Ми ж не нападали на Росію, навіть коли треба було оголосити війну і розірвати дипломатичні відносини – ми цього не зробили! У нас «немає» війни з Росією, завдяки Петру Порошенку. А де факто ця війна йде. Росія у нас відірвала одну руку й одну ногу. Образно кажучи, Крим – це нога, а рука – Донбас. Або далі почнуть відривати у нас Закарпаття і західну Україну, або нам голову почнуть відтинати…», - каже Юрій Рибчинський.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Він припускає: «Коли-небудь, може, ми й повернемо Крим. А може, рано чи пізно, Крим взагалі стане окремою країною. Тут багато варіантів. Від кожного кроку залежить, який буде наступний. Для мене найголовніше, щоб ця територія не була російською. Не обов’язково, щоб вона була українською», - говорить на завершення поет.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Друзенко розповів, як США вирішували Конституційну кризу.

Нагадаємо, з'явилася відчутна і видима конфліктність, навіть конфліктогенність, - Єрмолаєв про відносини між державами СРСР.

https://www.youtube.com/watch?v=yLwTM8GmlGA&feature=youtu.be