Коли продумують сценарії та хід розвитку третьої світової війни, то забувають, що вона вже давно йде.

Так заявив Юрій Рибчинський, поет, драматург і Герой України у програмі свого сина та журналіста Євгена Рибчинського «Десять розмов з батьком».

У цьому питанні драматург передусім згадує холодну війну, яка минулого століття точилася між комуністичним Радянським союзом та рештою капіталістичного світу. Та стратегія економічної боротьби проти СРСР не була складною, адже різниця в рівні розвитку була очевидно великою.

«Зник СРСР як представник комуністичного руху, але залишився Китай», - підкреслює Рибчинський. Він додає, що економіка цієї держави не без допомоги США зараз сягнула надзвичайного розвитку. Аби довго не шукати прикладів, варто навіть згадати, скільки речей китайського виробництва люди купують у всьому світі. Так китайці поєднали у своїй країні комуністичний режим зі здобутками капіталізму. «Світ отримав більш потужного гравця», - коментує поет.

Водночас цей же світ намагався обмежити розвиток КНР: санкції, ембарго та інше. Так Сполучені Штати хотіли знищити економіку Китаю, але Китай дав відповідь. «Вони зробили постріл цією пандемією, і таким чином третя світова війна продовжується», - розповідає Рибчинський.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Якщо Китай виграє цю війну, він почне поглинати частину Росії», - каже Герой України зокрема про Далекий Схід і Сибір. Якщо взагалі говорити про Росію та її майбутнє, то вона, вважає він, приречена на провал. По-перше, російська економіка й так падає, по-друге, світ й так відмовиться від нафти. Принагідно Рибчинський згадує пророцтво про пробудження Росії в Китаї одного дня. «Я до цього додам: «Якщо прокинеться», - закінчує він.

Нагадуємо, Рибчинський пояснив, що коронавірус – це не хвороба, а заміна ядерної зброї.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Рибчинський обґрунтував необхідність найближчими роками повернути Україні статус ядерної держави.

https://www.youtube.com/watch?v=yLwTM8GmlGA&feature=youtu.be