Прогнози на майбутнє України і світу. Про це у програмі «10 розмов із батьком» журналіста й політика Євгена Рибчинського розмірковує його гість, Герой України, поет і драматург Юрій Рибчинський.

«Зважаючи на те, як стрімко розвиваються події, відбуваються менш передбачувані речі. І не тільки у нас. Навіть у такому консервативному середовищі як Сполучені Штати все почало розвиватися по іншому сценарію, ніж можна було передбачити. Звичайно, дуже важко спрогнозувати майбутнє України. Варіантів може бути дуже багато», - каже Юрій Рибчинський.

Він пояснює: у сучасному світі та у стосунках між державами все взаємозалежно. Про таке поняття як цілковита незалежність годі й думати.

«На мою думку, сьогодні немає держав, які можна вважати незалежними. Вони залежать від когось, від чогось. Ми залежимо від Європейського Союзу. Ми залежимо від Америки. Ми залежимо і ще довго будемо залежати, як айсберг, що дрейфує, від Російської імперії», - каже митець.

На його переконання, вирішальним аргументом для України має бути її військова сила.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

«Події, які сьогодні відбуваються, спонукають нас до певних дій, яких ми не робили 30 чи 25 років тому. Щоб вижити, маючи такий кордон з Російською імперією, яка має намір нас знищити як державу, ми повинні, в першу чергу, дбати про свою армію. Від рівня нашої військової сили залежить, чи буде російська навала. Якщо ми не будемо нарощувати м’язи у військовому плані, рано чи пізно Путін піде далі. Не треба мріяти, що він завтра здохне чи на його місце посадять когось іншого. Він буде правити Росією, доки житиме. Він – цар», - каже Герой України.

Його думка стосовно подальших кроків України така: «У найближчі 20 років ми повинні повернути собі статус ядерної держави, бо маємо на це всі права».

Нагадаємо, раніше Юрій Рибчинський розповів, що першою цивілізованою жінкою Київської Русі була княгиня Ольга.

Як повідомляв портал Знай.uа, за часів Пушкіна більшість культурних людей писали і в повсякденному житті розмовляли французькою мовою, - політик.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україна-Русь зробила свій цивілізаційний вибір у 988 році, коли проходило хрещення Русі Володимиром Великим, - Рибчинський.

https://www.youtube.com/watch?v=yLwTM8GmlGA&feature=youtu.be