Пандемія коронавірусу – це нова реальність, з якою довелося зіштовхнутися Україні і світові. По суті, це нова форма війни, здатна знищити людство. Таку думку висловив у програмі Євгена Рибчинського «Десять розмов з батьком» поет і драматург, Герой України Юрій Рибчинський.

«До виникнення цієї епідемії колосальні кошти витрачалися на нову зброю. Та пандемія показала, що за невеликі кошти можна створити вірус. Скажімо, в Китай восени прилетять наші птахи. Можна буде весною їх зарядити цим вірусом, вони прилетять в Україну. Можна, не оголошуючи війну Україні, знищити і людей, і економіку, і все інше», - розмірковує гість програми.

Він переконаний, що вірус створений для знищення людей.

«Це нова форма війни. Ми до пандемії ставимося як до хвороби, а насправді це те, що прийшло на заміну ядерній зброї. Ядерна зброя втримала людство від третьої світової війни, бо зрозуміли навіть ті, хто її почне: натиснувши на кнопку, вони знищать іншу країну, але ядерна хмара може до них прилетіти, і це теж буде проблема. А тут, виявляється, є така зброя: проста, дешева. І це, я вважаю, початок нового глобального військового мислення», - каже Герой України й продовжує:

«Я не хочу з себе робити деміурга. Але я думаю, що ми могли б вигати війну з Росією так само, як ті ж китайці виграли економічну та інші війни за рахунок цієї пандемії. Вони як організатори цієї війни локалізували це вогнище. У них немає тотальної епідемії, як в інших країнах. Їхня економіка, в порівнянні з американською, англійською, європейською по доходності виросла. Про що думає зараз той же Байден, а до нього Трамп: а що робити з Китаєм?»

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Попри очевидність припущень, довести, що Китай створив вірус цілеспрямовано, неможливо.

«Я абсолютно впевнений, що це пішло від комуністичного Китаю. Але довести це неможливо. І в цьому полягає геніальний хід. Ти можеш знищити все людство, і в той же час ніхто не доведе, що це зробив ти», - каже Юрій Рибчинський.

Нагадаємо, Рибчинський розповів, у якому напрямку Україні розвиватися після 30-ти коротких років незалежності.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що журналіст Юрій Рибчинський та його батько, Герой України Євген Рибчинський, підняли тему відкриттів людства, що так чи інакше стосуються їжі.

Читайте також: Експерт розповів про китайсько-американський конфлікт: триває боротьба за лідерство у світі.

https://www.youtube.com/watch?v=yLwTM8GmlGA&feature=youtu.be