Ряд експертів порівнює нинішні події на сході України з Карибською кризою. Чи можуть вони стати прологом до нової світової війни?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політолог, юрист, військовий експерт, глава недержавної організації «Центр військово-правових досліджень» Олександр Мусієнко.

«Я не думаю, що це Третя світова. Я не згоден з тими, хто каже, що Байден розпалює війну. На мою думку, навпаки, Байден робить спроби деескалації - і зрозуміло, чому. На зовнішньому фронті він проявив у відношенні Росії ініціативу: США готові підписати з нею нову угоду про нерозповсюдження ракет середньої та меншої дальності. Він висловив готовність продовжити угоди про нерозповсюдження ядерної зброї, термін дії яких закінчується», - говорить експерт.

Він нагадав, що у Трампа в цьому питанні був інший підхід: він хотів привернути до угоди Китай. На думку Мусієнка, це було б розумно: договором було б обмежувати всі ядерні держави. Але американський лідер зробив крок назустріч Росії.

«У зверненні до Мюнхенської конференції з безпеки Байден підкреслив: Росію потрібно стримувати, але при цьому необхідно відновити трансатлантичну єдність. В першу чергу мова йде про Німеччину. Але як відновити єдність? Адже німці відразу заговорять про «Північний потік-2». Я думаю, в адміністрації Байдена стовідсоткове рішення ще не прийнято. Можливо, там готуються санкції, які ще більше збільшать в ціні будівництво цього газопроводу», - вважає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він називав ймовірних союзників України в справі повернення Криму.

А Руслан Бізяєв дав прогноз щодо наслідків зустрічі Байдена і Путіна.

https://www.youtube.com/watch?v=11MTz_WGO54&feature=youtu.be