Стратег, інфекціоніст Вадим Арістов у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, хто має стежити за станом медицини.

«По-перше, госпітальна інспекція на виході. По-перше, такий відділ як медичний assistance на вході. Медичний assistance – це та функція, яку зараз виконують волонтери замість Національної служби здоров’я. Це твій адвокат і твій аналітик. Він тобі підказує, куди звернутись, щоб там було справді ліжко, кисень і тебе прийняли найближчим часом», - каже експерт.

За його словами, більшість медичних інформаційних систем, які є на ринку, дуже формальні.

«Тобто фактично це система такого списання грошей. Хтось сідає і заповнює ці технічні звіти, однак перевірити, чи справді надавалася послуга, Національна служба здоров’я без виїзду не може», - сказав Арістов.

Також він розповів про проблеми медичних assistance.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Потрібно мати карту, розуміти, де є ліжка, чому вони зараз заповнені, чи справді там є хворий, чи справді він там знаходиться оптимальний час… Насправді зараз лікарні самі за себе. І дуже багато є повідомлень, що рішення приймаються не в інтересах пацієнта. НСЗУ повинна на вході контролювати, чи правильно використовуються кошти і чи оптимальний для пацієнта зараз такий сервісний шлях», - резюмував інфекціоніст.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Гриценко пояснив, чому важливо прийняти закон про екологічний контроль.

Також Знай.uа повідомляв, що Іллєнко розповів про національну ідею українців.

https://www.youtube.com/watch?v=6kjV337BLGk&feature=youtu.be