На шляху до Венесуели, українці – заручники системи. Такі тези пролунали під час програми «Суб'єктивно з Янікою Мерило». Її гість - економіст, фінансист Сергій Фурса.

«Адже був післямайданний прихід великої кількості людей, які були чистими: Наталія Яресько, Макс Нефедов, Уляна Супрун. Люди, які працювали в чистих секторах і принесли цю культуру з собою. Це люди, які по-хорошому були ненормальними для цієї системи. Система їх так і називала: божевільні. Приходять, схеми руйнують, нічого брати не хочуть», - говорить Фурса.

Є такі люди! Просто питання в тому, що для цих людей потрібно прикриття зверху, продовжує він.

«Якщо це прикриття їм не дають, то вони програють – тому що вони програють системі. Будь-якого, хто намагався робити якісь зміни і забирав корупційні потоки, кошмарять. Навіть, коли він пішов, вони їх наздоганяють потім. І у тебе зіпсована життя», - говорить експерт.

Тому ключове для першої особи – розуміти, що робити, мати цінності і захищати людей, які ці цінності відстоюють. Без цього нічого не вийде.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Ми змінюємося, країна змінюється, безумовно, якщо порівняти з 90-ми. Але ми захочемо порівняти з Естонією. А коли порівнюєш, розумієш, що це не те порівняння, яке тобі подобається. Ти переслідуєш того, хто намагається посадити твого друга, якого реально є за що посадити. І все. Зрозуміло, коли йде зверху такий посил, то всі реформи закінчуються», - говорить Фурса.

Коли зайшла мова про санкційні списки, він відповів:

«Мені подобався початок цієї історії, коли проти проросійських каналів, проти російської агресії. Це було зрозуміло. Зараз це якась імітація. Це ненормальні санкційні списки. Ми вибираємо хороших контрабандистів і поганих. Проти поганих вводимо санкції – виграють гарні. Це не правовий крок, це шлях до Венесуели», - робить висновок Фурса.

Нагадаємо, найважливіше для України – це перемога у війні з Росією, - Шнурко-Табакова.

Нагадаємо, для Знай.ua Говорун пояснив, чому Революція Гідності показала модель, до якої Україна має прагнути.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Дробович прокоментував заяву ВР щодо Революції Гідності.

https://www.youtube.com/watch?v=bSLbIKPUJmM&feature=youtu.be