Послання Путіна Федеральному збору прокоментував у програмі «Розвилка» з Любов’ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв: нічого конкретного та сенсаційного, радше оцінка ситуації та плани реалізації РФ на найближче десятиліття.

«Функціонально це послання має спрямованість на внутрішню проблематику Росії», - розповідає політолог. Він зазначає, що практично все послання президента РФ Федеральному збору стосувалося того, що він планує реалізувати в країні у соціальній сфері, щодо пандемії та проєктів інфраструктури.

Тобто в пріоритет стала внутрішня політика Росії, певне перезавантаження, а зовнішньополітичні питання відійшли на другий план. «Ситуація з Україною була буквально мигцем», - каже Бізяєв. Натомість очікування більшості, зокрема і партнерів із Заходу стосувалися радше так званих самопроголошених республік, можливо, їхнього визнання, чого не сталося.

«Щодо Януковича була сказана одна фраза і щодо Майдану», - підкреслює він. Так, йшлося про перетин червоної лінії, що російська сторона цього не допустить, а також про відсутність потреби Майдану на цьому просторі. Так само президент Російської Федерації не згадував про Мінські угоди. Бізяєв пояснює, що це зараз зайве, як мінімум на його рівні.

Нагадуємо, Бізяєв заявив, що Україні потрібна реформа армії.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україні передусім потрібно розв’язати ідеологічне питання.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-jF5LKCM58&feature=youtu.be