Політичний оглядач, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чому президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче об'єднатися з Росією.

«За моєю інформацією, одним із результатів білоруського Майдану стало розміщення, поки що неформальне, регулярних російських частин в західній Білорусі: Брест, Гродно, Барановичі. Звідти 140 км до Варшави», - говорить експерт.

На його думку, об'єднання РФ і Білорусі почнеться з економічних питань – поєднання спочатку податкових систем, потім митних і фінансових.

«Економіка Білорусі, як і економіка України, на жаль, дуже сильно залежить від кредитів, особливо ось в період пандемії. Ціна питання там взагалі смішна – півтора мільярда доларів. Але взяти їх Олександру Григоровичу (Лукашенку, - ред.) поки ні у кого, дає тільки Путін», - сказав Бізяєв.

Він зазначає, що цю ситуацію спровокувала в тому числі і Європа.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Своїм невизнанням Лукашенка вона фактично відрізала йому дорогу назад. Давайте згадаємо осінь минулого року – Лукашенка не визнали приблизно всі в Європі, крім Росії», - констатує оглядач.

Також Бізяєв заявив, що переворот в Білорусі не допоможе скинути Лукашенка.

«Лукашенко зараз буде мати потужний козир – ось ця історія зі спробою невдалого державного перевороту», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кущ пояснив, чому Україні не потрібні кредити МВФ.

Також Знай.uа повідомляв, що Петров заявив, що технічні розробки України становлять загрозу військовій могутності РФ.

https://www.youtube.com/watch?v=8ztYY7raK3E&feature=youtu.be