Як може відбитися на Україні блокування Керченської протоки?

Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політолог, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв.

«Блокування протоки сильно позначиться на українській економіці, особливо на бізнесі, який пов'язаний з експортом залізної руди. Збитки будуть дуже істотними. Росія продовжує свою колишню політику. Вона запитує Україну: ви Мінськ виконуєте? - Ні. Ми теж запитуємо Росію: а ви Мінськ виконуєте? - Ні. Так і живемо», - розповідає Бізяєв.

Він нагадав, що формально Росія не є стороною переговорів. Вона вважає себе посередником. А які питання можуть бути до посередника? І чому все ось уже який рік тримаються за Мінські угоди, якщо їх підписував невідомо хто?

«Це як в анекдоті про нового росіянина, який продав душу, отримав золото, і не може зрозуміти, в чому його обдурили. У нас така ж ситуація. Росії ми по частині Мінських угод взагалі нічого не можемо пред'явити. У Москві кажуть: ось представники «народних республік», розмовляйте з ними. Це глухий кут. Поки ми залишаємося в цій конструкції, нічого добитися не зможемо. Її потрібно міняти та виходити на прямі переговори з Росією», - вважає політолог.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Руслан Бізяєв прокоментував чергове послання російського президента Володимира Путіна.

Також він розповів про переваги, які дає розвиток сучасних технологій.

https://www.youtube.com/watch?v=8ztYY7raK3E&feature=youtu.be