У своїй програмі «Развилка» Руслан Бізяєв, політичний оглядач і експерт Українського інституту політики прокоментував популярність політичних каналів у Telegram та на YouTube, що останнім часом активно зростає.

«Все-таки розвиток технологій дозволяє отримати перевагу», - зазначає Бізяєв, коментуючи різні засоби отримання інформації у сучасному світі. Так, якщо телеканали вимагають методичного сидіння перед телевізором, то соцмережі можна переглянути на телефоні будь-де і будь-коли. А відтак цільовою аудиторією першого із зазначених способів є люди віком від 35 і до 50 років і це навіть не масово, підкреслює політолог.

Бізяєв пояснює, у чому полягає специфіка політичних каналів у Telegram. По-перше, це інсайдерська інформація, по-друге, найважливіше викладається коротко і вміщується у 4 абзаци максимум. «Дуже рідко це такі великі лонгріди на сторінку А4», - додає експерт. Очевидно, у цьому криється причина їхньої популярності. Він навіть прогнозує, що в майбутньому Telegram може заступити собою Facebook та забрати собі його функції, адже останній набуває рис «Однокласників».

З іншого боку, Бізяєв вважає, що певні популярні Telegram-канали значно переоцінюють, адже вплив соцмережі на виборців усе ж таки обмежений.

Бізяєв робить спробу розділити вікові категорії за засобами отримання інформації, яким вони надають перевагу: «Для молоді це буде Tik Tok, для більш старшого покоління це буде співвідношення YouTube, Telegram, Facebook, ну і для старшого покоління залишається телевізор». Щодо Twitter, то це, каже експерт, царина топових політиків.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв заявив, що Україні потрібна реформа армії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в Україні назріло перезавантаження еліт.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-jF5LKCM58&feature=youtu.be