У своїй програмі «Історичні хроніки» політолог Руслан Бізяєв розповів про воєнні дії німців в Іспанії 1936-1937 років і кому, за словами Гітлера потрібно поставити пам'ятник за перемогу Революції в Іспанії.

«18 липня 1936 року радіостанція міста Сеути (іспанське Марокко) кілька разів передала умовну фразу: "Над усією Іспанією безхмарне небо". Це було сигналом до початку військового заколоту проти Іспанської республіки», - розповів Бізяєв.

Однак, зазначає політолог, з самого початку заколотники генерала Х.Санхурхо, який до своєї дивної загибелі був керівником заколоту, і тільки після смерті якого главою путчистів став Ф. Франко, зіткнулися з проблемою: основні вірні їм частини армії перебували в колоніях. Їх необхідно було терміново перекинути в метрополію. "Рятівником вітчизни" став Гітлер, який виділив на ці цілі 20 найпотужніших своїх військово-транспортні літаки-JU-52 \ m3.

«Літаючи часто перевантаженими, за три неповних літні місяці літаки Люфтваффе перекинули до Іспанії 7350 солдатів і офіцерів, гармати і кулемети. Ще 5455 чоловік були перекинуті в вересні. Пізніше Гітлер зауважив: "Франко повинен поставити пам'ятник JU-52. Без нього перемога Революції в Іспанії була б неможлива". Ця була перша крапля дощу», - заявив Бізяєв.

Він розповів, що надалі Німеччина відправила до Іспанії військових радників, Легіон «Кондор» загальною чисельністю 5,5 тис. військовослужбовців, поставляла літаки 27 різних типів, танки, артилерію, інше озброєння і засоби зв'язку.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«У лютому 1937 року представництво абверу в Іспанії було розгорнуто в «військову організацію» (КО), чисельність співробітників якої була збільшена до 30 кадрових працівників німецької військової розвідки. Орденами і медалями Третього рейху за участь у війні в Іспанії були нагороджені 26 тисяч німецьких військовослужбовців», - розповів Бізяєв.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чому поразка Німеччини у Другій світовій війні було лише питанням часу.

Нагадаємо, Рибчинський заявив, що СРСР створили люди, які все своє молодість провели в тюрмах.

https://www.youtube.com/watch?v=D0WVoRXMHd8&feature=youtu.be