В Україні будь-яке позбавлення громадянства законодавчо не обґрунтоване та заборонене. Але у своєму блозі «Чаплига. Без питань» політолог Михайло Чаплига розповів, як зараз позбавляють громадянства в обхід закону.

Політолог розповідає про певні обхідні шляхи у плані позбавлення громадянства, які існують в Україні. «Юриспруденти придумали таку штуку, називається не “позбавити громадянства”, а “призупинити” або “зупинити”», - підкреслює він.

Для кращого пояснення цієї схеми, Чаплига вдається до порівняння: якщо погана поведінка заслуговує на призупинення громадянства, а розбита ваза – зупинення, то розлита вода та й квіти, які випали, – позбавлення.

Отже, поки Конституцією України позбавлення громадянства заборонено, з’явилися хитрі ходи обходження цього положення, вони називаються призупиненням.

Та Чаплига вказує на те, що укази певною мірою одноразові у своїх діях. «Ось, наприклад свідоцтво про народження – ви народилися один раз в житті», - пояснює він. Тобто сам факт народження вже унеможливлює позбавлення громадянства, та певні ініціативи намагаються це обійти. Так, пояснює Чаплига, якщо громадянства не можна позбавити, то його почали призупиняти.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, Чаплига заявив, що наявність кількох громадянств не карається.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чи розмови про вступ України в НАТО стануть реальністю.

https://www.youtube.com/watch?v=XLHdVHRJHDI&feature=youtu.be