В ефірі програми «А як насправді?» політолог Руслан Бізяєв пояснив, чому відбувається відтік інвестицій з України і які основні реформи повинні бути втілені в країні, щоб залучити по-справжньому серйозні вкладення.

Він зазначив, що гроші люблять тишу, і які б не були сьогодні хороші відсотки заробітку, наприклад на наших ОВДП, все ж ризики залишаються вкрай великі. Ситуація в Україні дуже нестабільна.

«Країна в останні два роки балансує між технічним і суверенним дефолтом. У цій ситуації інвестор не буде робити якісь серйозні вкладення. Спекулянти - так, вони прибігають. Ми розуміємо, що де-факто серйозних інвестицій у нас немає», - заявив Бізяєв.

При цьому він зазначив, що їх немає принаймні в легальній сфері, про те, що відбувається в тіні, ми не знаємо і можемо тільки здогадуватися. Для того, щоб створити інвестиційний клімат, треба, щоб були єдині правила гри, починаючи з судової реформи. Те, що у нас відбувається зараз - це не судова реформа, за словами політолога, це переділ зон впливів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Судова реформа починається знизу, що перша інстанція може дійсно прийняти незалежне рішення. У нас з цим величезна проблема. У нас що зверху, що знизу один і той же принцип: бабло перемагає зло. Як інвестор захистить свої права? Вже потім йде податкова реформа, кредитно-фінансова реформа, реформа ринку праці», - розповів Бізяєв.

Нагадаємо, Бізяєв пояснив, з чого повинна починатися реінтеграція Донбасу.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Кущ пояснив, чому Україні не потрібні кредити МВФ.