Україна зі своїм потенціалом і союзниками намалювали Путіну червону лінію, яку він не перейшов. Про це розповів генерал-лейтенант у запасі, кандидат військових наук Ігор Романенко у програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на YouTube.

«Початок бойових дій в Україні обернувся б для Путіна більшими втратами, ніж досягненнями, які ще були під питанням. Путін досить недурний, тому він робить аналіз перед тим, як здійснювати будь-яку дію. Захоплення Криму РФ планувала кілька разів. Генштаб РФ багато разів відпрацьовував плани із захоплення, ми пам'ятаємо конфлікт з островом Тузла – це був один з планів», - розповів він.

Романенко підкреслив, що дії по Криму здійснилися, коли Україна була найбільш ослаблена і в нас не було фактично військово-політичного керівництва. В даному випадку Путін ефективно цим скористався і досяг своєї мети.

«Тому всім треба чітко уявляти, на що він здатний. Зараз він оцінив ситуацію і не ризикнув. Чому останні сім років Путін намагається вирішити питання без інтенсивної війни? Тому що за оцінками експертів для них це менш затратно. Велика війна - це завжди дуже дорого і дестабілізаційно всередині країни», - сказав він.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Романенко резюмував, що у вересні в РФ плануються вибори і Путіну треба було бути впевненим в короткій і переможній війни. Це виявилося під питанням у зв'язку з підготовкою України та її союзників. Він це оцінив і далі не пішов. Проте своїми діями Путін змусив з ним рахуватися і зустрічатися.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що заморожуючи конфлікт, якщо ти не вирішуєш проблему, то проблема вирішує тебе.

Також раніше Савченко розповідала, що геополітичну карту вже почали ділити по-новому.