Останнім часом Росія дуже наполегливо штовхає Україну до переговорів по Донбасу на її умовах. Цю важливу тему підняв генерал-лейтенант у запасі, кандидат військових наук Ігор Романенко у програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на YouTube.

«Над питанням зустрічі Зеленського з Путіним треба добре подумати, тому що в пропозиції Путіна велика кількість підводних каменів. З якого приводу з ним зустрічатися, якщо Путін сказав, що питання Донбасу ми повинні вирішувати з керівництвом так званих «республік», що для нас категорично не прийнятно», - сказав він.

Романенко підкреслив, що є приклад аналогічного підходу щодо Придністров'я і Молдови. Як тільки Молдова пішла на такі умови, то Росія вийшла з процесу, сама себе визначила як миротворців і залишила молдаван з сепаратистами. Причому це було не тільки політичне, а й економічне рішення, тому що всю відповідальність за те, щоб відновити всі руйнування, залишили молдаванам.

«Тому ми прекрасно розуміємо, чому останнім часом дуже наполегливо Україну хочуть запхати в переговорний процес путінського формату, на що ми категорично не згодні. Якщо ми полетимо на переговори в Москву, то це буде розцінено відразу як поступка і нам доведеться здати багато позицій. Зрозуміло, що Путіну потрібен політичний вплив на Україну на його умовах, а ми на це однозначно не підемо», - акцентував він.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Романенко резюмував, що рішення з таких питань не приймаються поспішно, тим більше в таких питаннях ми повинні консультуватися з нашими Західними партнерами, які не один рік допомагають нам стримувати агресію Росії.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що заморожуючи конфлікт, якщо ти не вирішуєш проблему, то проблема вирішує тебе

Також раніше Савченко розповідала, що геополітичну карту вже почали ділити по-новому.