Круглий стіл між Україною і так званими “ЛНР” і “ДНР” ні на що не впливає, оскільки вони не ухвалюють рішення. Натомість, це був би подарунок для президента Росії Володимира Путіна, який би в такому разі вийшов з-під удару.

Про це сказав політичний аналітик Тарас Чорновіл в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

На думку Тараса Чорновола, круглий стіл між Україною і так званими “ЛНР” і “ДНР” не вирішив би воєнну ситуацію на Донбасі.

“На жаль, абсолютно ні. Знаєте, я не є суперперфекціоністом. Є американський принцип, що ми з терористами не ведемо перемовин, і ізраїльський принцип - ми з терористами завжди ведемо перемовини. Правда, не дуже це афішуємо. І є, мабуть, український принцип - ми ведемо з терористами перемовини, в той спосіб, в тих формах і в тій кількості, які можуть дать хоч якийсь результат. Який сенс вести перемовини з людьми, які взагалі ні на що не впливають?”, - сказав Чорновіл.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він зазначив, що вони є просто постпредами з Росії, і тому будь-якими важливими пострілами керує вона.

“Іти на перемовини з ними - це зробити подарунок Путіну. Це вивести його з-під удару… Я вважаю, що оця ідея не вести переговорів з терористами, які нічого не вирішують - вона або тільки зараз прийшла на думку, або хтось сказав, що от зараз ліпше цього не робити, тому що нас женуть в пастку”, - додав Чорновіл.

Як повідомляв Знай.ua, Романенко заявив, що Росія вийшла з процесу, сама себе визначила як миротворців і залишила молдаван з сепаратистами.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв відмітив, що блокування протоки сильно позначиться на українській економіці, особливо на бізнесі, який пов'язаний з експортом залізної руди.