Глава ГО «Захист і допомога», голова партії «Сила нації» Андрій Пелюховський у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» заявив, що Петро Порошенко дозволив президенту РФ Володимиру Путіну забрати Крим і Донбас, щоб виграти президентські вибори.

«Порошенко, який рветься все життя до влади... Амбіції влади є у багатьох, у нього більше всіх спрага. Він тоді якраз розрахував правильно. Вивчивши минулу виборчу кампанію, він зробив оцінку математичну, що у нього електоральне поле було на західній Україні плюс там залишки Ющенка і так далі», - говорить експерт.

За його словами, Порошенко розумів, що Віктор Янукович виграв президентські вибори лише завдяки Донбасу.

«По Україні він в цілому програв, а в основному дав йому Крим і Донбас. Тому і потрібно було позбутися тимчасово повністю від Криму і від частини Донбасу. Тому він дозволив... Значна кількість голосів пішла», - сказав Пелюховський.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Він зазначив, що Порошенко і низка тодішніх політиків могли зачистити Крим від «зелених чоловічків» за кілька годин.

«Пам'ятаєте його передвиборчу обіцянку закінчити війну за два тижні? Він розраховував на те, що він виграє вибори, звернеться до своїх друзів в Америку, до старенької Меркель, які приїдуть до Путіна, натиснуть з боку громадськості і Путін віддасть Крим і як би на Донбасі врегулюється питання. Він був упевнений, що це станеться, а Путін сказав «ні», - розповів експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бізяєв пояснив, чому Білорусь хоче об'єднатися з РФ.

Також Знай.uа повідомляв, що Фурса і Мерило пояснили, що заважає прогресу України.