Якщо поглянути на географічну карту, то можна побачити, що Україна лежить у самому центрі Європи. Таке розміщення має свої переваги та свої недоліки: у києворуський період це дозволяло контролювати та визначати розвиток усієї Східної Європи, але вже у Другій світовій війні завдяки своєму розміщенню Україна і постраждала чи не найбільше.

У програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» політолог Михайло Чаплига розповів про значення українців для Східної Європи та заявив, що росіяни – насправді частина цього народу.

«Ми завжди були перехрестям світу, ми і зараз є, тому за нас воюють», - зазначає політолог. Він розповідає, що саме тут відбулося зародження і мови, і культури, і науки, і всього іншого, без чого життя людини зараз уявити не можна. Тобто Україна дала поштовх розвитку цілій Східній Європі.

Водночас позиція перехрестя, яку займає Україна, передбачає перетин різних мов, ідеологій та культур в одній країні. «Саме тут було серце слов’янського світу», - каже Чаплига про Україну.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На одному елементі він зупиняється детальніше – на мові. Політолог стверджує, що в Україні зародилася і російська мова також, а самі росіяни – частина українського народу. Сучасний же стан справ він пояснює тим, що діти києворуських князів через певні сутички відділилися, відбувся перерозподіл влади, у результаті якого виникла Москва, а потім – і окрема країна. «Пішли заставу зробили біля Москви та на бабло і тих і інших. Наші люди», - коментує Чаплига.

Нагадуємо, Чаплига розповів про те, ким є олігархи насправді.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в Україні громадянства не позбавляють, його просто призупиняють.