16 квітня Федеральною службою безпеки Росії у Санкт-Петербурзі був затриманий український консул Олександр Сосонюка. Українська сторона вважає це черговою провокацією.

Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів про затримання українського консула у Санкт-Петербурзі.

«Ситуація доволі нестандартна, якщо брати до уваги факт, що консул був затриманий у момент передачі інформації. Тут виникає питання до українських спецслужб – ви прекрасно розумієте загострення конфлікту між РФ та Україною та, розуміючи це, навіщо створювати такі ситуації?»,- зазначив Снєгирьов.

Експерт згадав про ситуацію затримання Романа Сущенка – офіцера діючого резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони. Головне управління розвідки, незважаючи на відкриту посаду Сущенка, відрядило його у Москву з метою забрати закладку. Отже такий випадок вже не вперше спостерігається.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Відповідно ми мали наслідок – затримання Сущенка. І наразі ми маємо затримання українського консула. Ми маємо нарешті зробити висновки з таких операцій, бо такі ситуації ставлять під сумнів роботу української сторони», - підкреслив Снєгирьов.

На думку експерта, такі ситуації напряму висвітлюють здатність України проводити спецоперації у інших країнах.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Жданова, що проблема комплектування Збройних Сил у Росії на сьогодні набагато більша, ніж в Україні.

Раніше для Знай.ua Снєгирьов пояснив, чому вторгнення російських військ не буде.