У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політичний аналітик Тарас Чорновіл поміркував, як мають відбуватися перемовини з Російською Федерацією: їх мають вести урядовці і за участі посередників.

«Навіть під час війни, реальної гарячої війни - бувають якісь перемовини», - пояснює гість програми. Але він зазначає, що в такому разі рівень дипломатичних контактів знижений, тобто цим займаються переговорні групи.

Тим не менш, вирішуючи це питання, варто добре оцінювати ситуацію. Чорновіл нагадує про економічні потреби України, а відтак необхідна участь посередників та урядовців високого класу. «Тобто - профільні міністри, а ліпше - у випадку, коли напруження є - це заступники міністрів», - зазначає аналітик.

Чорновіл також звертає увагу на склад українських перемовних груп: це завжди колишні політики і ніколи - держслужбовці. Щодо перемовного майданчика, то це, каже він, однозначно нейтральна територія, наприклад, навіть та ж Білорусь.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадуємо, Чорновіл поміркував, чи приїде Путін на запрошення Зеленського на Донбас.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чорновіл прокоментував зустріч Шевченка з Лукашенком.