Коли розмова заходить про українську політику, нерідко звучить слово «соросята». Але що це за люди, звідки вони беруться?

Свою думку у програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» висловлює анархіст Михайло Чаплига.

«Деякі програми проводяться навіть без конкурсу - посольство саме призначає двох або трьох осіб, які поїдуть від України на всесвітню програму. Я і сам був серед цих кількох людей, я через все це пройшов», - розповідає він.

За словами Чаплиги, він в цій системі знає кожен кут. Українські спецслужби нічого з нею зробити не можуть.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Були розмови про те, щоб увійти в систему, але я завжди першим виходив з них. Це як в радянському комсомолі: якщо ти входиш в номенклатуру ЦК ВЛКСМ, значить, ти під ковпаком КДБ. Вербівка - це ж не «будь нашим агентом, ось тобі корочка». Це - «Ми відкриємо Фонд розвитку демократії в Україні, а у тебе будуть двісті тисяч фунтів на рік, які ти будеш роздавати - і всі будуть приходити до тебе». Неважливо, що саме ці люди будуть робити - головне, щоб вони весь час були в процесі. Наприклад, ти будеш вчити демократії - читати курс європейської, американської демократії. Будеш розповідати, що потрібно вчитися у цих країн, брати з них приклад», - каже Михайло Чаплига.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він стверджував, що Україна завжди була і залишається перехрестям світу.

Також Чаплига розповів про те, що значить бути олігархом.