Більшості простим людям для щастя треба зовсім не так багато як політикам, олігархам, тощо. Порівняйте ваше життя з життям дуже багатих людей. А вам багато треба для щастя?

Політолог Михайло Чаплига у програмі Сніжани Єгорової «Снежная лавина» розповів про принципи відчуття багатства і самодостатності у звичайних людей.

«Нам навіяли, що по-іншому бути не може. Мантра – по-іншому бути не може, по-іншому бути не може. Нам розповідають про те, що у нас нічого немає, що все розграбували, немає індустрії, всі померли або виїхали», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, багаті люди, які нечесно збагатилися і при цьому мають невгамовний апетит – нещасні насправді.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

«Я не знаю, скільки у них там, може сотні мільйонів грошей. Але вони не багаті – я багатий. Багатий той, кому вистачає. Ось у мене на всі мої примхи вистачає, може у мене не ті «забаганки», як у них, але мені подобається», - підкреслив Чаплига.

Гість програми зазначив, що є люди, які бідні, навіть не дивлячись на те, що у них сотні мільйонів, адже їм таких грошей не вистачає. Звідси і з'являється те, що ми відчуваємо наше багатство, фактичні його не маючи. На думку Чаплиги, те, що звичайним людям для щастя часом потрібні зовсім звичайні в житті речі, це результат навіювання такої філософії.

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига розповів, ким є олігархи насправді.

Раніше Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що в Україні громадянства не позбавляють, його просто припиняють.