У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політолог-міжнародник Максим Ялі попередив про провокацію в Одесі, яка ймовірно може розпочатися 2 травня, тобто до дати одеської трагедії, адже цей пункт для РФ є важливим з точки зору логістики.

2 травня 2014 року – це дата одеської трагедії, до якої, вважає політолог, Росія може приурочити чергову провокацію у цьому місті. Він нагадує, що кожного року й так РФ робить спроби скористатися цими подіями у своїх цілях – як мінімум на рівні пропаганди.

«Це такий патерн в голові, один з тригерів військової агресії і консолідації всіх відпускників і добровольців», - пояснює Ялі. Так, зазвичай говориться, що після подій в Одесі багато військових поїхало на Донбас. А відтак він робить висновок, що цьогоріч все може розпочатися знову, а тому спецслужби України повинні бути готовими дати відповідну реакцію.

Окрім того, Ялі вважає Одесу одним із важливих пунктів у разі агресії з боку РФ, плацдармом, навіть кораблі США за планом мали йти туди. «Якщо розглядати з точки зору геополітики... То це з'єднати і повністю відрізати Україну від Чорного моря», - підкреслює він. Так, планувалося у такому разі з’єднати «ОРДЛО» з «Придністров’ям». Беззаперечно, з точки зору логістики Одеса доволі важлива для Росії.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадуємо, Ялі пояснив, що агресією на Донбасі Росія хоче прорубати коридор до Криму.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник розповів про ситуацію навколо Донбасу і про переговори Зеленського з Путіним.