Дипломат Вадим Трюхан у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, навіщо президент США Джо Байден запросив президента Росії Володимира Путіна на кліматичний саміт, який проходив онлайн.

«Як ви думаєте, щось Росія виграла від участі в кліматичному саміті? Абсолютно ні. Американці геніальний хід придумали. Вони йому (Путіну, - ред.) кинули таку наживку і сказали: «Ну от давай ти зараз посидиш, хай віртуально, але за одним столом з лідерами провідних держав світу, але ж ти зупинися, подумай ще раз, чи треба тобі лізти там в Україну чи ще щось». І все. І він повівся. Це не говориться прямо… Це дипломатична тонка робота», - каже експерт.

За його словами, пропозиція про зустріч Байдена і Путіна – це ще одна «наживка» та хитрий хід президента США.

«Він (Байден, - ред.) зробив фактично 4 ходи протягом буквально короткого періоду часу – протягом місяця. Погодився з тим, що Путін – це вбивця, кілер; ввів ще один пакет санкцій, хай не смертельних для Росії, але все-таки ще один пакет санкцій; отримав його «для галочки» в кліматичному саміті і він дав йому ще одну наживку, причому довгограючу – можливість особистої зустрічі», - сказав Трюхан.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Снєгирьов розповів, у якому зараз стані відносини України з Білоруссю.

Також Знай.uа повідомляв, що Пелюховський пояснив, чому Росії вигідна війна з Україною.