Будь-яку еліту створює сам народ, а відтак українська еліта і є його відображенням.

Про це розповів у програмі Сніжани Єгорової «Сніжна лавина» анархіст Михайло Чаплига та пояснив, розвитку яких галузей вимагає формування нової еліти.

У питанні критики наявних українських еліт Чаплига займає просту позицію: інших взяти немає де. «Це як приїхали в Монголію будувати колгосп, не будується», - порівнює він. А відтак доводиться працювати із тими елітами, що є, і з ними ж будувати Україну далі.

«Вони кров від крові, плоть від плоті нашого народу», - каже анархіст про еліти. А відтак будь-яка критика їх з боку українців частково стосується самого ж і народу. «Не треба розповідати, що там якісь феодали звідкись з Марса прилетіли», - іронізує Чаплига та пояснює, що еліта – це буквально дітище народу, його продовження та відображення.

Водночас він відкидає будь-яке заперечення минулого та теперішнього, хай яким би воно було неприємним, деградованим чи феодальним. «Якщо ти не примиришся з цим - ти не підеш в майбутнє», - підкреслює анархіст і пояснює, що йдеться про певну базу. Також він додає, що сьогодні державі необхідно розвиватися передусім у таких напрямках, як медицина, народонаселення та освіта.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадуємо, Чаплига розповів, на кого б він оперся, якби йшов у президенти: феодали, бандити і «кінчені» товарищі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига обґрунтував українське коріння росіян.