Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua заявила про те, що влада відкрито грабує українців і розповіла про невиконані обіцянки з приводу сфери ЖКГ.

«Ви думаєте нам знизили тарифи цієї зими? Ні, влада за зиму пограбувала українців додатково на 26 млрд. Це не жарт, 26 млрд. За ці гроші можна було б додати пенсії або пустити гроші на розвиток економіки, в кінці кінців купити нормальні вакцини або відремонтувати лікарні, вони в жахливому стані, особливо в регіонах. Так, багато куди можна було б витратити гроші. Але нас пограбували, і це зробила наша влада», - заявила Котенкова.

Вона зазначила, що, як пише Кучеренко, головне - не тариф, головне - це платіжка. Сукупна "платіжка" по країні в даних Держкомстату - це "нарахування". За період з грудня 2020 до грудня 2019 +11.2 млрд грн, з січня 2021 до січня 2020 +7.4 млрд грн, з лютого 2021 до лютого 2020 +7.7 млрд грн. Журналістка заявила, що за три зимові місяці ковідного і військового періоду влада вирішила додатково пограбувати свій народ на 26.3 млрд грн більше, ніж минулої зими.

«Тарифи обіцяли знизити, а в результаті тарифи стали тільки вище. І ще піднімають, мовляв якість послуг же стає краще. Та де воно стає краще? Як було, так і є, якщо не стало гірше», - каже Котенкова.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

За її словами, обіцяли також провести аудит тарифів ЖКГ. Але результатів такого аудиту та будь-яких роз'яснень українці так і не побачили. Котенкова висловила побоювання, що про це забудуть до наступної зими, після чого повториться все те ж саме.

Нагадаємо, Котенкова також заявила, що влада задумала виплачувати людям гроші замість права на безкоштовний проїзд.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, що розмір пенсії збільшиться в середньому на 308 гривень.