Україна має багато угод з Російською Федерацією, але при цьому має одностороннє бачення деяких їхній кроків.

Про це сказав підприємець Олександр Чалий в ефірі програми “Конституційна кухня” з Геннадієм Друзенком.

Олександр Чалий зазначив, що з росіянами можна про щось домовлятися.

“Візьмемо питання повсякденні, навіть сьогодні. Не зважаючи на те, що ми кожен день руйнуємо ту договірну базу, яка існувала в рамках СНД - і в рамках двосторонніх відносин з Росією є дуже багато угод, які діють і для простого громадянина. По пенсіях і так далі. В стратегічних питаннях, я хочу вам сказати, що ми маємо дещо одностороннє бачення деяких кроків росіян”, - сказав Чалий.

За його словами, він може зрозуміти логіку Росії, коли ми вважаємо, що вони порушили домовленості, а вони вважають - що не порушили.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

“Візьмем навіть великий договір. Я був главою делегації і дуже багато вклав, щоб цей договір існував. Вважаю, що ми дуже втратили, що ми його денонсували. Не розумію цієї логіки, бо це єдиний документ взагалі в історії, де Севастополь визнавався частиною України. Тому що Хрущов передав Крим, але не Севастополь… Ми заклали стратегічне партнерство. У нас була вже концепція зовнішньої політики, що ми стратегічні партнери зі всіма сусідніми країнами. Вони повинні, бажано, бути нашими стратегічними партнерами. Там була стаття 7, в якій казалось, що ні Україна, ні Росія не будуть брати участь в союзах, направлених один проти одного”, - додав підприємець.

Він зазначив, що міжнародні договори живуть, поки вони задовольняють обидві сторони.

Як повідомляв Знай.ua, Іллєнко заявив, що Путін і вся російська верхівка неймовірно прорахувалися стосовно якраз півдня і сходу України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Чаплига пояснив, чому Європа ставить ультиматум Україні, а не Росії.