Початок російсько-українського військового конфлікту заведено датувати 2014 роком. Але ж ще за одинадцять років до цього була Тузла. Який урок може витягти українське суспільство з тодішніх подій?

Свою думку у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» висловлює український дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Хорватія та Боснії та Герцеговині з 2010 по 2017 рік, заступник постійного представника президента України в АР Крим з 2006 по 2007 рік Олександр Левченко.

«Конфлікт на Тузлі збігся за часом з парламентськими виборами в Росії. Але в цій справі Путін вирішував не тільки внутрішньополітичні завдання. Йому потрібно було з'ясувати, наскільки українська армія готова реагувати», - вважає він.

За словами Левченка, Україна повинна постійно бути готова до подібних перевірок, але не піддаватися на провокації. Суспільству потрібно бути мобілізованим, але не настільки, щоб це доходило до істерії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Ми з Росією ще як мінімум сто років будемо сусідами. Перебувати в стані мобілізації сто років важко, але це необхідно. І потрібно виробляти відповідні моделі, виходячи з перспективи такого столітнього сусідства», - говорить Олександр Левченко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про методи інформаційної війни.

Також Левченко вважає, що Володимир Путін плюнув в обличчя українському народу.