Можливості Росії цілком дозволяють їй вивести конфлікт на рівень повномасштабної війни і вийти за межі кримського півострова, поширивши свій контроль і вплив далі, але чи це відбудеться?

У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» юрист-міжнародник Вадим Трюхан пояснив, що відбутися такому сценарію заважає реакція світової громадськості.

Як відомо, не заява про можливість постачання пляшкової води на кримський півострів у разі гуманітарної кризи змусила російські війська відступити від кордонів. Трюхан пояснює, що Росія в принципі не надто збиралася домовлятися щодо води. «Якщо б вони захотіли воду - вони б пішли і повністю взяли під контроль весь Північно-Кримський канал», - зазначає він і додає, що це стосується території до Нової Каховки.

Водночас саме Північно-Кримський канал – це той напрямок, у якому, як вважають воєнні експерти, розгорнеться повномасштабна війна. Пояснюють вони таку думку потребами води.

Та Трюхан заперечує ймовірність цього кроку з боку президента Росії: у такому разі країна перетвориться на Північну Корею. «Як країна не з ознаками, а просто як країна-вигнанець. Як країна-терорист», - пояснює юрист наслідки таких рішень. Водночас варто очікувати і відповідної реакції світової громадськості, Крим же й зовсім залишиться без інвестицій.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Він не готовий повністю викреслити себе з цивілізації», - каже експерт про Путіна. Водночас він звертає увагу на те, що президент Росії всі свої дії намагається прикривати формально, наприклад, навіть тим же «референдумом» на півострові. Тому потрібно бачити різницю між словами та рішеннями з їхніми наслідками.

Нагадуємо, Ялі заявив, що головна мета путінської агресії на Донбасі - прорубати коридор до Криму.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чому Росії вигідна війна з Україною.