Формування колективного імунітету серед українців від COVID-19 варто очікувати за півтора року. Про це сказав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» Сергій Кравченко, глава Національної медичної палати України та Інституту вакцинології і імунобіопрепаратів.

«Люди все-таки набувають імунітет природним шляхом», - повідомляє гість програми. У цьому можна переконатися, поглянувши на сьогоднішню динаміку захворюваності. Він також згадує заяви української влади про необхідність перенесення хвороби та одужання від неї всіх українців задля формування колективного імунітету.

Натомість тут, вважає Кравченко, проблема полягає в іншому. «Катастрофічно пізно почали вести переговорний процес з розробниками, з виробниками вакцин», - пояснює він. Насправді Україна запізнилася на 10 місяців, інші країни вже давно зайнялися питанням вакцинації.

Отже, вищезгадані заяви, переконаний експерт, звучали саме як прикриття провалу влади із забезпеченням держави вакциною. Окрім цього, хвороба не минає безслідно, є проблема інвалідизації, а пропозиція влади не враховує рівня смертності.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Щодо останнього Кравченко дає розгорнутий коментар. «На даний момент поки ще смертність тримається в межах, загальна летальність 3%», - повідомляє він і додає, що при грипі цей відсоток був значно нижчим, а у разі інтенсивної захворюваності варто чекати значного його підвищення.

Нагадуємо, Скачко заявив, що сьогодні тільки дві країни готові вийти з пандемії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у національній системі охорони здоров’я збій дала середня ланка.