Влада планує замінити звичний для нас термін «прожитковий мінімум» новим – «базова величина». Це спричинить зміни в механізмі підрахунку соціальної допомоги людям.

Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть событий» на каналі Знай24 розповіла про впровадження базової величини замість прожиткового мінімуму.

«З 1 січня наступного року буде впроваджена базова величина. Що це таке? Для розрахунків соціальних виплат населенню, які не є основними джерелами доходу (надбавок, додаткових пенсій та інших видів соціальної допомоги), законодавці пропонують встановити базову величину», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, при розрахунку базової величини буде застосований нормативно-структурний підхід. Така система вже була впроваджена в деяких країнах ЄС, але в нашій країні при такій економічній моделі більшість українців ризикує назавжди залишитися за межею бідності.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Виникає необхідність у внесенні змін до великої кількості законів України. В змінених законодавчих актах фраза «прожитковий мінімум» буде замінена терміном «базова величина соціальної виплати»», - підкреслила ведуча.

Як зазначає Завальнюк, у разі прийняття даного законопроєкту суми належних за законом виплат будуть встановлюватися в кратному розмірі базової соціальної виплати. Наприклад, у разі загибелі військовослужбовця, одноразова допомога рідним загиблого буде встановлена ​​на рівні 965 базових величин соціальних виплат.

Нагадаємо, для Знай.ua Завальнюк розповіла, які умови Кабмін виставив громадянам для отримання субсидій.

Раніше Знай.ua публікував заяву Завальнюк про борги по ЖКГ, що цей процес може стати неконтрольованим.