Політолог Вадим Карасьов у програмі «Говорить і доводить Вадим Карасьов» розповів, чому Україні дійсно потрібні переговори з РФ і які головні питання необхідно буде обговорити на двосторонній зустрічі.

«Для наших двосторонніх відносин потрібно закріпити процес військової деескалації на наших кордонах, тому що пару тижнів тому стояла повноцінна загроза конвенційної війни двох держав, не проксі-війни, а реальної війни. Ось чому Зеленський наполегливо шукає все-таки можливість зустрічі з Путіним, тому що на кордоні з Україною стояли війська не НАТО та інших держав. Це були російські збройні сили, російська армія», - каже Карасьов.

Він зазначив, що ситуація була напружена до межі, і це були не тільки телевізійні баталії та інформаційна війна, а ми дійсно стояли на грані великої війни. Тому президенту потрібно вирішити ці питання, оскільки ще не всі війська відведені. Більш того, за словами експерта, ці гойдалки з «відведенням-приводом» військ на межі з Україною не виключаються і в подальшому.

«Тому потрібно багато речей прояснити, не кажучи вже про проблеми Донбасу. Зрозуміло, що якщо не буде пом'якшення відносин, якогось зближення, то подібної нормалізації не буде і на Донбасі», - заявив Карасьов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Політолог вважає, що Україні потрібна така зустріч, особливо з огляду на те, що, незважаючи на наполегливі пропозиції з нашого боку, Америка не приєднується до Нормандського формату і Мінського процесу. За його словами, зараз ми спостерігаємо досить обережне, якщо не пасивне ставлення Заходу до подальшого розвитку ситуації.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Пелюховський пояснив, чому Росії вигідна війна з Україною.

Нагадаємо, Чалий розповів, у чому головна поразка української дипломатії.