Свою думку щодо українських партнерів та їхніх інтересів висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» Кость Бондаренко, політолог, історик і директор Інституту української політики.

США, Франція, Німеччина, не так давно Великобританія – всіх цих партнерів, вважає Бондаренко, насправді забагато для однієї держави. «І кожна з цих країн аж ніяк не є якимось філантропом, який тільки й думає про те, як би допомогти Україні», - попереджає він.

Політолог пояснює, що кожна держава веде свою гру на міжнародній арені і переслідує свої інтереси та цілі, а Україна – лише один елемент їх досягнення. «Україні доводиться петляти між цими стратегічними партнерами», - каже Бондаренко.

З іншого боку, важливо розуміти, як дивляться на країну інші держави, для чого їм це партнерство та на що вони розраховують. «Україну розглядали як таку універсальну анти-Росію», - переконаний історик. Так, Україна не лише може виступати із гучними критичними заявами щодо політики Російської Федерації, але й знаходиться у безпосередній близькості з останньою та навіть в зіткненні і гострому конфлікті.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадуємо, Трюхан пояснив, чому Путін не нападе.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україні зараз потрібен сильний президент в області безпеки та міжнародних відносин.