Політолог, історик, директор Інституту української політики Кость Бондаренко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував ідею президента України Володимира Зеленського розширити Нормандський формат і запросити туди США, Канаду і Великобританію.

«Не нова ідея. Її озвучував і Андрій Єрмак, і озвучував і сам Зеленський. Про те, що нам необхідно Сполучені Штати і Великобританію, як учасників Будапештського процесу і які давали свої гарантії Україні, коли Україна відмовлялася від ядерної зброї, запросити в Нормандський формат. Ця ідея звучала. Першою її озвучила Юлія Тимошенко, потім відповідно її підхопив Зеленський, потім відповідно Андрій Єрмак її озвучував неодноразово», - говорить експерт.

У той же час він підкреслив, що механізм, яким чином ці держави залучити до цього процесу, відсутній.

«Нове, що з'явилося в риториці Зеленського – це Канада. Раніше про Канаду не йшлося. Про Канаду заговорили тільки зараз», - констатує Бондаренко.

Також політолог прокоментував пропозицію Зеленського змінити Мінські домовленості.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Про це вперше заявлено публічно. Політики говорили про це не публічно або ж про це говорили політики не першої величини, на яких не звертали уваги. Вперше ця тема прозвучала з вуст глави держави. Але, знову ж таки, цього домогтися буде досить складно. Росія не піде на перегляд Мінських домовленостей», - сказав він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Снєгирьов розповів, у якому зараз стані відносини України з Білоруссю.

Також Знай.uа повідомляв, що Пелюховський пояснив, чому Росії вигідна війна з Україною.