Європа зацікавлена ​​в демократизації Росії, оскільки тоді буде зрозуміло, чого від неї можна очікувати.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Європа зацікавлена ​​в певній стабільній демократизації Росії, тому що тоді від Росії зрозуміло хоча б чого можна очікувати. Ось Єльцин насправді був досить-таки зручним президентом, оскільки він реалізовував якісь реформи і він, принаймні, був прогнозованим. Тобто, від нього було зрозуміло чого очікувати. Від Путіна незрозуміло. По суті кажучи - це маніяк, який абсолютно в неадекватному психічному стані дивиться на світ", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що президенти сидять в палацах, сучасних канцеляріях, а Володимир Путін сидить в середньовічній фортеці.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ви розумієте, яким може бути світогляд, психіка і сама система цінностей, коли вони дивляться досі з Москви на світ крізь бійниці Кремля? Тобто, місце перебування накладає відбиток на менталітет. Тому Європі вкрай вигідно хоч якесь більш-менш дотримання прав людини в Росії. Європа намагається домогтися дотримання демократичних процедур", - додав Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан пояснив, чому Путін не нападе: "Він не готовий повністю викреслити себе з цивілізації".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Левченко зазначив, що зайти в Україну і програти - це катастрофа для Путіна.