Двостороння зустріч потрібна Путіну так само, як і Зеленському. Чим Україна може зацікавити Російську Федерацію на перемовинах, розповів політолог Вадим Карасьов у програмі «Говорить і доводить Вадим Карасьов».

Ведучий нагадує, що спершу пропозиція Володимира Зеленського зустрітися з Володимиром Путіним не знайшла підтримки та схвалення з російського боку, президент України отримав рішучу відмову. Ведучий пояснює, що це сталося тому, що пропозиція прозвучала надто раптово, а відповідь на неї насправді вимагає ґрунтовного аналізу та обміркування.

«Як виявилося, все-таки російська сторона не так негативно дивиться на можливість такої зустрічі», - повідомляє він. Тим не менш, Росія поставила свої умови та обмеження для зустрічі такого формату: не торкатися подій на Донбасі, мовляв, йтиметься лише про двосторонні відносини держав. Також раніше з російського боку акцентувалася увага на українцях, що говорять російською мовою, та на питаннях церкви. «Але не думаю, що Кремль буде наполягати виключно на тих питаннях, на які Путін вказав на зустрічі з Лукашенком, перекидаючи проблему на нашу сторону», - зазначає Карасьов.

На його думку, двосторонню зустріч так активно шукав не лише президент України, адже в ній зацікавлений і Володимир Путін. Передусім мається на увазі проблема кримського півострова із водою, особливо якщо згадати про літню засуху та туристичний сезон, а не питання мови та церкви. «Тому це український козир», - підкреслює політолог.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, Левченко розповів, звідки Росія може розпочати повномасштабну війну з Україною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чалий назвав головну поразку української дипломатії.