Президент РФ Володимир Путін відмовився від повномасштабної війни проти України в тому числі через економічну невигідність.

Таку думку висловив сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Ну не потягне Росія повномасштабну війну зараз. Вони можуть скільки завгодно понтуватися, але вони навіть свій єдиний авіаносець не можуть ніяк відремонтувати», - каже експерт.

Він підкреслив, що російські війська біля кордонів України обійшлися Росії дорого, але це значно дешевше, ніж повноцінна війна.

«Втрата одного винищувача буде коштувати Росії може бути третину всіх цих маневрів по переміщенню військ. Живу силу засунули в потяги, засунули в машини, перевезли, в наметах в поле поставили. І все. А реальні втрати, коли доводиться розраховуватися снарядами, літаками і системами ППО – це зовсім інший цінник. І ось надовго б Росія всунутися в війну не могла», - сказав Толкачов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За його словами, з кожним роком все більше росіян хочуть фундаментальної зміни ідеології російської держави.

«Хизуватися власною величчю... Ну, може бути для дитини, для підлітка в період сексуального дозрівання – це важливо. Для дорослої людини важливо вже благополуччя будинку, здоров'я рідних-близьких, а не якісь понти зовні. Тому мені здається, що досить-таки великий відсоток росіян починає дозрівати в бік реформ, змін і, скажімо так, повного перезавантаження Росії», - розповів футуролог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Снєгирьов розповів, у якому зараз стані відносини України з Білоруссю.

Також Знай.uа повідомляв, що Пелюховський пояснив, чому Росії вигідна війна з Україною.