В ефірі програми «Таран VLOG» політолог Віктор Таран розповів, у чому полягатиме кластерна імплементація Мінських угод і чому він вважає це поетапною капітуляцією України під контролем Франції та Німеччини.

«Вперше про кластерну імплементацію Мінських угод стало відомо наприкінці березня, відразу після того як Козак «анонсував» їх у російському «Комерсанті». Суть російських пропозицій - розкласти імплементацію Мінська на низку дрібних кроків. Фактично це поетапний план приєднання ОРДЛО до України на умовах Росії», - каже Таран.

Він пояснив, що в них мова йде і про зміни до Конституції України, і про амністію бойовиків, і про місцеві вибори, які відбудуться до того, як Україна отримає повний контроль над українсько-російським кордоном.

«Таким чином, кластерний план – це де-факто поетапна капітуляція України перед агресором під контролем Франції та Німеччини», - зазначив Таран.

За його словами, кластер «F» короткий: безстроковий вступ в силу закону «Про місцеві вибори». Він, згідно з Мінськими угодами, повинен враховувати особливості ОРДЛО. Кластер «G» передбачає, що на Донбасі проводяться місцеві вибори, і в день їх проведення набирає чинності закон України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО».

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Наступний крок - кластер «Н» розділу про безпеку говорить, що починається відновлення Україною повного контролю над своїм кордоном, тією його ділянкою, яку Київ з 2014 року не контролює через конфлікт. Після цього, записано в кластері «I», тимчасово набуває чинності закон про амністію - під нього повинні підпасти учасники подій на сході України», - розповів Таран.

Відповідно до кластеру «J», зазначає політолог, завершується відновлення Україною контролю над кордоном. Це означає, що вибори в ОРДЛО, на думку французів та німців, мають відбутись до відновлення контролю України за українсько-російським кордоном.

«А до цього часу має відбутись повна амністія бойовиків та інкорпорація цих територій в Україну з розширеними політичними правами, для чого будуть внесені зміни до Конституції», - зазначив Таран.

Раніше, Таран заявив, що Україна стоїть на порозі повномасштабної війни з Росією.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Бондаренко розповів, чому РФ вирішила йти на переговори з Україною в 2010 році.