У програмі «Говорить і доводить Вадим Карасьов» політолог Вадим Карасьов прокоментував пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним, пояснивши, чому в питаннях війни ми не можемо покладатися тільки на проєвропейські зв'язки.

«Зеленський не хоче блефувати в тій парадигмі або в тому фарватері, в якому дрейфував свого часу Порошенко, який теж починав із заяв про мир, а закінчив войовничим, мілітарним президентом. Мені здається, що Зеленський щиро бажає миру, він не цинічний, тому і намагається піти з цієї парадигми, прагне не дрейфувати в цьому напрямку. Тому це може здатися і нав'язливістю, і навіть ознакою якоїсь слабкості. Але насправді, це правильний хід, що б хто не говорив», - вважає Карасьов.

Він упевнений, що для прояснення ситуації така двостороння зустріч потрібна, тим більше, якщо і далі будуть погіршуватися відносини з РФ, для України це означає потрапляти виключно на зовнішньополітичний генвектор. Але при всій прозахідності і євронапрямку в цілому української еліти, втім, в цьому є нюанси.

«Можна прагнути в Європу, але можна прагнути під прапорами атлантизму, континенталізму або так, як це робили і роблять зараз чехи, поляки румуни. А можна як угорці, наприклад, або як Франція і Німеччина, у яких хоч і складні, але при цьому рівні стосунки з РФ», - каже Карасьов.

Говорячи про різноманітність європейських позицій, він пригадав історію з висланими з Чехії російськими дипломатами, заявивши про те, що це показовий кейс. За словами Карасьова, це зроблено навмисно для того, щоб зробити Чехію виключно антиросійською і, отже, всю східну Європу теж, щоб в подальшому це поширилося на Австрію, Угорщину і так далі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Нова холодна війна починається з протиріч навколо центральної і східної Європи. Так було в 1946-1948 роках, так очевидно буде і зараз, якщо і далі тренди на нову холодну війну будуть посилюватися», - заявив Карасьов.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Карасьов розповів, чому Путін змінив думку про можливу зустріч із Зеленським.

Раніше, Левченко заявив, що зайти в Україну і програти - це катастрофа для Путіна.