30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив у Верховній Раді, що є можливість повномасштабного вторгнення з боку РФ.

Військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів деталі щодо можливого вторгнення РФ на територію України.

«Вперше інформація про 26 батальйонно-тактичних груп РФ, які начебто зосереджені на кордоні з Україною, пролунала 1 липня 2020 року на форумі ОБСЄ. Українська сторона тоді донесла цю інформацію до наших західних партнерів. 30 березня 2021 року цю інформацію підтвердив у своєму виступі головнокомандувач Збройних сил України Хомчак», - сказав Снєгирьов.

Політолог зазначив, що за інформацією Головного управління розвідки Міноборони, станом на 30 листопада 2020 року чисельність особового складу першого та другого корпусів так званих «ЛДНР», з урахуванням російських військовослужбовців, становила 35,5 тисяч.

«У доповіді Хомчака лунає цифра 28 тисяч. Тоді вперше виникло питання щодо відповідності інформації. У мене запитання – чи не підставили головнокомандувача Хомчака подібною інформацією? У мене виникають подібні перестороги, що просуваючи цю інформацію, Головне управління розвідки зіграло на стороні одного з учасників конфлікту – міністра оборони Тарана», - підкреслив Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також, за словами ведучого, Андрій Таран заявляв про можливість вторгнення РФ з території Криму. Снєгирьов не згоден з такою версією, бо щоб Росії почати вторгнення з Криму, треба пройти перешийок завширшки 1,5 км.

«Вони камікадзе? В мене питання – для чого ви нагнітаєте пристрасті в українському суспільстві? Для чого вкидається інформація про можливе вторгнення РФ з території Придністров’я?», - підкреслив ведучий.

За словами Снєгирьова, на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки зосереджено лише 3 тисячі російських військових і тільки половина з них може бути фактично використана для вторгнення. На думку експерта, Росія вкидає цю інформацію з метою розтягнути українські війська по всьому кордону.

Нагадаємо, для Знай.ua Снєгирьов пояснив, чому вторгнення російських військ не буде.

Раніше для Знай.ua Снєгирьов розповів про дипломатичний конфлікт України з Білоруссю.