У 2010 році тарифний Майдан виник через податковий кодекс, який бив по інтересах людей, що були на єдиному податку. Люди вийшли на нього через відчай.

Про це сказав політолог Кость Бондаренко в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

"Тарифний Майдан, який почався восени 2010 року, він увійшов в історію як податковий. Це листопад-грудень 2010 року. Це рух малого і середнього бізнесу проти нового податкового кодексу. Який бив саме по інтересах людей, які були на єдиному податку", - сказав Кость Бондаренко.

Він зазначив, що багато хто тоді вийшов на Майдан через відчай і оскільки їх налаштували проти кодексу, а також за рознарядкою.

"Привозили, і більш того - в Києві тоді виявилася моя далека родичка в цей час. Вона приїхала на Майдан і я їй кажу - як ти тут опинилася? Вона подзвонила, ми зустрілися. Вона каже: "Нас тут організували, привезли. Сказали, що ми тут повинні постояти", - розповів Бондаренко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

За його словами - тоді платили різні суми за участь в мітингах, але на теперішній час вони були смішними.

"Іноді і 100 гривень це були. Це був Майдан проти влади. Але в першу чергу - проти Тігіпка і Азарова. Тігіпко - як уособлення якесь, а Азаров - як глава уряду. У цьому був якийсь сенс якраз, оскільки почали ходити чутки, що деякі люди з уряду спеціально навіть стимулюють цей Майдан, підвозять гроші на цей Майдан. Тобто, їх люди там були помічені. Саме для того, щоб врешті-решт змусити Януковича скинути Азарова, відправити у відставку Азарова. І призначити абсолютно іншого прем'єра", - додав політолог.

Як повідомляв Знай.ua, нові ціни на газ змусять українців вивертати кишені: з травня вдвічі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Котенкова заявила, що комуналка стала свого роду ще одним податком для людей.