Ведучий Юрій Романенко та голова правління Центру конституційного моделювання Геннадій Друзенко у програмі «Романенко Бесіди» спілкувалися про інфантильну Україну, параноїдальну Росію та недавню ескалацію її військової присутності навколо українських кордонів.

«Путін просто піднімав ставки, і я думаю, що він свої питання вирішив. «Північний потік» будується, Меркель зайняла дуже відкриту однозначну позицію, що він має бути добудований. Байден йому передзвонив – спрацювала концепція, що є особливі великі нації, яким можна набагато більше, ніж решті інших», - каже правник.

Він стверджує, що президент Росії Путін у цій ситуації досягнув своїх цілей, якщо не всіх, то більшості.

«Це просто демонстрація мілітарних мускулів, бряцання зброєю. Врешті-решт, він перевірив реакцію України на можливе вторгнення. Реакція, звичайно, вийшла такою дитячою. Зеленський виступає з промовою, що ми будемо захищатися до останнього бійця, а в 2014 році він їздив у Горлівку, вони давали концерти. Якось його пронесло повз всю цю трагічність, коли починаються серйозні бойові дії, коли регуляри воюють проти регулярів, добробатів», - пояснює експерт.

Та мобілізація ненавчених людей не призведе до перемоги, робить висновок він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Це нічого не дасть, бо це буде м'ясо. Якщо ти людей не навчив хоча б місяць, то просто їх покликати у військкомат, видати пістолет, автомат і якусь форму – це просто збільшити жертви. Бо сучасна війна дуже технологічна», - зазначає Геннадій Друзенко.

Нагадаємо, Друзенко оцінив рівень освіти в Україні.

Раніше, як повідомляв Знай.ua, Мусієнко назвав ймовірних союзників України в питанні деокупації АР Крим.