Сьогодні кожен говорить про ймовірність вторгнення в Україну російських військ, але кожен і називає різну їхню чисельність, навіть державні інстанції.

У своїй програмі «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов, військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» повідомив детальніше про ці суперечливі оцінки.

Снєгирьов розповідає про суперечливу ситуацію, яка склалася довкола російських військ на кордонах. З одного боку, є заява Державної прикордонної служби 5 квітня 2021 року про врахування повідомлень про ймовірні переміщення підрозділів армії РФ до кордону з Україною. З іншого боку, у зоні видимості та в принципі поблизу з кордонами цих підрозділів вона не знайшла.

«Є реакція наших західних партнерів щодо інформації Головного управління розвідки», - повідомляє експерт. Так, Франція заперечує ймовірність вторгнення військ РФ, а Німеччина дорікає Росії за військову концентрацію біля кордонів, але й не закриває питання будівництва Північного потоку-2.

Окрім цього, суперечливими є й самі оцінки чисельності підрозділів армії РФ. Так, очільник Головного управління розвідки Міноборони та Таран говорили про 110 тисяч військових, а Боррель, представник Заходу - про 150 тисяч. «Знову розбіжності у цифрах», - розводить політолог руками.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Снєгирьов також нагадує, що Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє про відсутність якоїсь підготовки з боку Росії до вторгнення в Україну. Отже, на його думку, говорити про перемогу в цій війні не доводиться, оскільки суперечності та помилки стосуються вже навіть чисельності військових угрупувань.

Нагадуємо, Снєгирьов розповів, коли вперше виникло питання щодо відповідності інформації про наступ Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, у якому зараз стані відносини України з Білоруссю.