Війська РФ все ще розміщуються біля українського кордону. Про це сказав політолог-міжнародник Максим Ялі у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

«Здавалося б, зробили крок назад на минулому тижні», - каже Ялі про рішення відвести частину військових угрупувань від кордону з Україною. Тим не менш, зараз ситуація змінилася: згідно з нещодавньою інформацією Юрія Бутусова інші частини російських військ перекинули на інші регіони поблизу кордону. Отже, зараз, каже політолог, ситуація повторюється: війська РФ знову стягуються до кордонів.

«Тобто Путін демонструє, що він ще може використовувати цей важіль, останній крок – військові дії», - коментує він.

Далі політолог торкається питання російських наративів щодо Володимира Зеленського, які активно ширяться в українському суспільстві.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Так, вже як пів року про президента України говориться як про випадкову людину на цій посаді, натомість Путін – переможець. «За риторикою Кремля роль України і особливо президента Зеленського зведена вже до статистів», - стверджує Ялі. Отже, за його словами, ці наративи зараз активно проникають в український інформаційний простір.

Нагадуємо, Ялі заявив, що не варто розраховувати на підтримку НАТО.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, як різняться підрахунки чисельності військових угрупувань РФ на кордоні.