Україні не варто прагнути в НАТО, оскільки за неї ніхто воювати не буде, і на допомогу НАТО розраховувати не варто.

Про це сказав політолог-міжнародник Максим Ялі в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

"Якби повністю вони (Німеччина та Франція, - ред.) займали сторону Путіна, то вони вплинули б у достатній мірі на українське керівництво, щоб ми почали виконувати політичну частину мінських угод. Все-таки, такого тиску немає. У цьому плані добре, що перемогла адміністрація демократів, яка не дозволить. Тому що Дональду Трампу, відверто кажучи, Україна заважала в досягненні домовленостей, великих контрактів, big deals з Росією", - сказав Максим Ялі.

Він зазначив, що нафтогазові і нафтові компанії, які були спонсорами республіканської партії - мали домовленості з Росією на видобуток нафти в арктичному шельфі. У демократів таких спонсорів немає.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Вони будуть, з одного боку, більше триматися за Україну. З іншого боку - ризики конфронтації також це підвищує значною мірою. За нас воювати ніхто не буде. НАТО нам допомагати не буде. Ми це прекрасно засвоїли в 2014 році. Воювати ми будемо одні. Але досягти своїх інтересів, загнати Росію у ще одну пастку, щоб послабити її стратегічно - я думаю, американська сторона вважала б, скажімо так, прийнятним досить варіантом. Якщо все-таки не вдасться домовитися і фаза перейде в гарячу, і військове вторгнення буде. Вона введе нові санкції, вона ще ослабить Путіна, Кремль", - додав Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, юрист пояснив, що для України краще: членство в НАТО чи позаблоковий статус.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Карасьов заявив про відносини України і РФ: якщо не буде пом'якшення відносин, якогось зближення, то подібної нормалізації не буде і на Донбасі.