Володимир Зеленський пропонує розширити склад учасників переговорів в нормандському форматі - тобто запросити за стіл США, Канаду і Сполучене королівство. Але чи погодиться на це його російський колега?

Свою думку у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» висловлює політолог-міжнародник Максим Ялі.

«Зеленський запропонував розширити число учасників до семи - Великобританією, Канадою і США. Але Путін останні сім років мріє точно не про таку Велику сімку. Адже Росію виключили з Великої вісімки, яка знову стала сімкою. Це був серйозний удар по самолюбству Путіна. І він хотів би повернутися за цей стіл переговорів», - вважає гість програми.

Але, за його словами, переговори в тому форматі, який пропонує Зеленський, Путіну не потрібні.

«На таких переговорах Путін буде хлопчиком для биття. Адже всі три країни англосаксонського світу підтримують Україну, і це б серйозно посилило наші позиції - але, звичайно, послабило б Росію. Тому пропозиція залучити ці країни до переговорів - такий же тролінг, як і запрошення приїхати на Донбас. За реалістичністю це однаково», - вважає Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснював, що країни НАТО в жодному разі не будуть воювати замість нас.

Також Ялі попереджав про можливу провокацію в Одесі 2 травня - в річницю сутичок і загибелі людей в одеському Будинку Профспілок.