Чиновницький апарат, який по суті є паразитом на тілі країни - це сотні тисяч людей, які не є засланими до нас з-за кордону, це не окупаційна влада, це люди з народу. Про це розповів український підприємець, письменник і громадський діяч Павло Себастьянович у програмі Олексія Толкачова «БДСМ» на YouTube.

Ведучий поставив питання, де взяти інших людей, якщо величезна кількість тих, хто не потрапив на посаду податкового інспектора мріє туди потрапити для того, щоб забезпечити собі життя?

«У наш цифровий вік сорок тисяч податківців не потрібно, достатньо півтори тисячі, щоб вони справлялися при такій економіці. В Німеччині півтори тисячі і спокійно справляються, хоча країна і економіка набагато більше, ніж наша. Звідки береться держапарат, кількість держапарату - це приблизно 1% населення, тобто один відсоток населення перебуває в держапараті», - розповів підприємець.

Себастьянович сказав, є думка, що раз в народі є і хороші, і погані люди, то і в держапараті теж є і хороші, і погані люди. Якщо ми послухаємо лекції з поведінкової економіки, то ці економісти, які займаються поведінкою, вивели таку формулу, що в будь-якій популяції 45% - законослухняних людей, 10% - це злочинці, вони завжди будуть порушувати, ще 45% - це люди які коливаються, вони живуть за правилами, які в їхньому товаристві заохочуються.

«Якщо заохочується жити так, як наші судді і прокурори, звісно вони будуть так жити, а якби була невідворотність покарання, то вони б перестали так жити. І ось давай уявимо, що тобі треба вибрати держапарат з цих людей 45%-45%-10%. І виявляється, що держапарат це таке місце де можна «жерти» без меж. Чоловік Генерального прокурора, простою оборудкою звільнення з однієї посади за конкурсом переходить на іншу посаду, за три доби виписує собі компенсацію з бюджету 750 тисяч гривень і повертається назад», - підкреслив підприємець.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Себастьянович розповів, що начальник районного відділення поліції робив у себе фіктивні робочі місця і нараховував туди зарплату, яку забирав собі. «Два мільйони гривень за рік, вона спокійно так робила, поки її не зловили. Добре, що почали ловити, а скільки ще по країні таких хитрунів? У будь-яких сферах держапарату. Це шалені гроші, які крадуться постійно».

«А потім нам говорять, що ми не можемо компенсацію пенсій зробити, тому що ФОПи не платять податки. Якщо ми подивимося, скільки платять ФОПи, близько 50 мільярдів гривень, і якщо навіть виконати всі умови, про які говорить Гетманцев (глава комітету ВР з питань фінансів, -ред.), і всі ФОПи погодяться платити - це максимум буде ефект у 2 мільярди, тобто буде не 50, а 52 мільярди. А у нас Пенсійний фонд 452 мільярди гривень. Тому 2 мільярди не зіграють ніякої ролі», - резюмував підприємець.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Себастьяновича, що в Україні вкоренилися міфи, з якими потрібно розпрощатися.

Також раніше Себастьянович заявив, що український держапарат треба реформувати.