У минулому році Юлія Тимошенко стала раптом легальним доларовим мульти-мільйонером. Вперше в її житті сталася радісна подія, тому що протягом всієї своєї кар'єри вона говорила, що дуже бідна.

Член наглядової ради АТ «Укрзалізниця» Сергій Лещенко в ефірі Politeka online розповів про унікальне розслідування.

«Американська компанія Skadden заплатила Тимошенко 5,5 млн доларів компенсації в рамках досудового врегулювання спору», - заявив він.

За словами Лещенка, Юлія Тимошенко відсудила у фірми Skadden 5,5 мільйонів доларів. Сама фірма займається юридичними послугами, і саме вона намагалася довести на користь Януковича, що Тимошенко винна в махінаціях з газовими контрактами. Він додав, що фірмі Skadden за «заминання» справи про лобіювання інтересів Януковича довелося заплатити Мін'юсту США 4,6 мільйона доларів.

«Ця компанія брала участь в підготовці звіту, який допоміг би Януковичу визнати Тимошенко справедливо засудженою. За часів Януковича жертвою його репресій була не тільки Тимошенко, а й сотні тисяч людей по всій країні, але компенсацію отримала тільки вона», - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Лещенко згадав, що Юлія Тимошенко запевняла, що живе як звичайна людина – на одну зарплату. Але тут раптом такі великі гроші – понад 100 мільйонів гривень як ніяк. Куди ж вона могла їх витратити?

«Отримавши 5,5 мільйони, Тимошенко вирішила розпорядитися грошима так, як вона вирішила. Це були не пожертвування на благодійність і не інвестиції в українську економіку», - сказав політик.

За словами експерта, все виявилося набагато простіше: гроші вона віддала доньці, яка в свою чергу через «кумівські» компанії перевела ці гроші на ім'я бельгійської компанії «Eliovp BVBA», що займається продажем майнінг-обладнання.

Він додає, що гроші спочатку пішли в компанію «Валея», в якій серед керівних посад виявилася виконуюча обов'язків заступника голови «Державної продовольчо-зернової корпорації України» Катерина Волкова.

Крім того, за словами Лещенка, дивно, що ГРЗКУ Тимошенко намагалася привласнити і навіть торгувалася з владою. Також експерт заявив, що ще, є інформація що, «смотрящим» цієї корпорації є зять Тимошенко.

«Тобто в Юлії Тимошенко є своя державна корпорація, де сидять її люди і через керівника цієї корпорації її дочка виводить гроші для купівлі обладнання для майнінгу», - резюмував гість програми.

Нагадаємо, Знай.ua поширював, як відбувався переказ компенсації Юлії Тимошенко за репресії.

Раніше Знай.ua публікував, що Тимошенко отримала компенсацію за політичне переслідування за часів Януковича.