На нашому «тілі» є постійний паразит і це не олігархи, а держапарат, який у вигляді контролерів, інспекторів, суддів і прокурорів займається зароблянням на простих українцях. Про це розповів український підприємець, письменник і громадський діяч Павло Себастьянович у програмі Олексія Толкачова «БДСМ» на YouTube.

«Думаю, що у нас в Україні багато міфів, люди не розуміють справжньої причини де ж та «кощеева голка», від якої все залежить. Ми відсахуємось з боку в бік і нам пропонуються всілякі відмазки, все скидають на війну, на карантин, а до цього було, що в усьому винні олігархи. Багато інтелектуалів в Україні люблять говорити про поганий народець, що вони патерналісти, совки, ватники», - відповів підприємець.

Себастьянович сказав, що будь-які країни з не успішних стали успішними тільки завдяки одному, що до влади приходили люди, які захотіли цю країну зробити успішною. Виходячи з цього, нам поки не пощастило. Всі президенти, які приходили, не хочуть цю країну робити успішною.

«Держапарат знаходиться в тіні, його не видно, але я прийшов до чіткого переконання, що ні олігархи, ні поганий народець... немає ніякої магічної системи, яку неможливо змінити і яка чинить опір, а є просто держапарат. Є законодавча, виконавча, судова гілки влади і ці люди і є господарями життя в нашій країні. Звичайно ж олігархи змушені їх купувати, підкуповувати, але якщо ми перевернемо картинку, то ми побачимо того ж прокурора, який вирішує проблему олігархів», - підкреслив підприємець.

Себастьянович заявив, що у нас всі люблять говорити, що в усьому винні олігархи, але жоден олігарх на його підприємство не наїжджав, а завжди це був інспектор, який під'їжджав на новенькій «Audi» з будь-яким негативним рішенням суду і з ним треба було йти і домовлятися.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Конкретні контролери, інспектори, судді по всій країні, які торгують судовими рішеннями, прокурори, які торгують судовими справами - це держапарат, який ні перед ким не звітує, а повністю безмежний. Це і є основне зло і є та система, яка прописана в законах і яка ними ж постійно вдосконалюється», - резюмував підприємець.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Себастьяновича, що в Україні вкоренилися міфи, з якими потрібно розпрощатися.

Також раніше Себастьянович заявив, що український держапарат треба реформувати.